top of page

Najnovšie príspevky

BLOG

ČLÁNKY

  • Obrázek autoraLuci Č.

PREČÍTAJTE: Agatha Christie - Vlastní životopis

Aktualizováno: 18. 7. 2018



Hľadáte nejakú zaujímavú knihu na čítanie?

Pokiaľ máte radi biografie a tvorbu jednej z najväčších spisovateliek v histórií Agathy Christie, tak si určite nenechajte ujsť jej vlastnú autobiografiu.


_

Britská spisovateľka Agatha Christie (nar. 15. 9. 1890 - † 12. 1. 1976) zaslúžene patrí k veľkým literárnym legendám a jedným z najúspešnejších tvorcov detektívnych románov. Jej inteligentné, prepracované a napínavé príbehy si po celom svete získali milióny fanúšikov. Máloktorí milovník detektívok by nepoznal zvučne nemá nezameniteľných a najznámejších predstaviteľov jej detektívnych románov, akými sú Hercule Poirot a slečna Marplová.

Rozsiahla písomná tvorba Agathy Christie tvorí takmer tristo diel, vrátane divadelných a rozhlasových hier, romantických próz, zbierok poézie a básní, poviedok pre deti, atď.


_

Svoju autobiografiu začala kráľovná detektívok písať na prahu šesťdesiatky a jej písaniu sa s prestávkami venovala celých pätnásť rokov. V knihe, ako sa uvádza už v popise na prebale knihy, sa dozviete množstvo detailov a zaujímavostí z autorkinho života - detstvo, prvé lásky, obe manželstvá, ako a kde získala znalostí z oblasti medicíny, toxikológie či archeológie, ktoré využila pri vymýšľaní rafinovaných a jedinečných zápletiek svojich detektívnych románov, rovnako umožňuje čitateľom spoznať jej pohľad a názory na ľudí, s ktorými sa stýkala, na spoločnosť , v ktorej žila, na materstvo a neľahký život počas obidvoch svetových vojen, útrapách spojených s písaním a vydávaním detektívok, a ich adaptovaním do divadelných hier. Kniha okrem iného obsahuje aj fotky z osobného albumu autorky, ktoré umožňujú bližšie nahliadnuť do jej života.

_

Ja osobne patrím k obrovským fanúšikom Agathy Christie a obdivovateľom jej jedinečnej spisovateľskej práce, ktorá si rozhodne zaslúži obdiv, ktorý si vyslúžila. :)


A čo vy? Máte radi jej knižky?

Tak hurá do čítania!


___


DETAILY PUBLIKÁCIE:

Jazyk: český

Počet strán: 600

Väzba: pevná s prebalom

Vydavateľstvo: Knižný klub




Autor & Foto : Lucia Čaprnková


19 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page